Vietnamese rice paper rolls

Wednesday, May 18, 2016

P5150672

In need of a fresh spring recipe? I f you are like me and love Asian food, or just want to try something new, you should try the Vietnamese spring rolls. They are rather new to me as well, I tried them last fall for the first time but immediately fell in love with the taste, texture and colorful appearance. In addition they are super easy and quick to make and easily modifiable. In short: they make a great lunch or dinner for the warmer seasons!

Jos haluaisit kokeilla jotain hieman uudenlaista raikkaan keväistä reseptiä ja tykkäät aasialaisesta ruoasta, niin kannattaa kokeilla vietnamilaisia kevätrullia. Ne ovat itsellekin vähän uudempi tuttavuus, sillä tein niitä ensimmäistä kertaa vasta viime syksynä, mutta tykästyin heti rullien makuun, rapsakkaan koostumukseen sekä värikkääseen ulkomuotoon. Lisäksi nämä on tosi helppoja ja nopeita valmistaa sekä helposti muokattavissa jokaisen omaan makuun sopivaksi. Lyhyesti sanottuna loistava ateria keväälle tai kesälle!

P5150652

The ingredient list can be as short or as long as you decide it to be. The recipe that I share with you today has some of my favorite ingredients to wrap inside the rolls.

Rullien sisälle pantavia aineksia voi olla juuri niin vähän tai paljon kuin itse haluat. Tähän postaukseen listasin omia suosikkiaineksiani rullien täyttämistä varten.

P5150661

YOU'LL NEED
rice paper sheets
rice noodles
avocado
carrots
cucumber
spinach
radishes
sesame seeds
lemon juice
+
soy sauce
sweet chili sauce

P5150666

INSTRUCTIONS:
1. Start by soaking a rice paper sheet in hot water for about 10 seconds until soft.
2. Place a little bit of every ingredient in the middle of the rice paper, be careful not to add too much.
3. Roll the rice paper: bottom up, sides in, and roll to close. If it's your first time rolling rice paper this is when Youtube videos come in handy.

OHJEET:
1. Aloita kastamalla riisipaperi kuumaan veteen noin 10 sekunnin ajaksi, kunnes paperi on muuttunut pehmeäksi.
2. Aseta jokaista täytettä paperin keskiosaan.
3. Rullaa riisipaperi: ensin alaosa, sitten molemmat sivut ja lopuksi rullaa kiinni. Jos tämä on ensimmäinen kertasi, Youtube-videot saattavat tulla tarpeeseen.


P5150667

I usually serve the rolls with soy sauce and sweet chili sauce but you can dip them into any type of sauce you prefer. However, I recommend something spicy since the rolls themselves do not have a strong taste to them.

Yleensä tarjoan rullat soija- ja sweet chili -kastikkeen kanssa, mutta mikä vaan mieleinen kastike varmasti hoitaa homman. Suosittelen kuitenkin jotain mausteista, sillä rullissa itsessään ei ole hirveästi vahvoja makuja.

P5150675

Has anyone of you already tried making these, how did you like them?

Onko joku teistä joskus kokeillut näiden valmistamista, mitä piditte?

You Might Also Like

0 kommenttia