Smoothie, the energy booster

Thursday, May 07, 2015

P5067017

Blenderin ostettuani on smoothiekulhoja tullut tehtyä lähes päivittäin (ja jos ei niitä niin sitten nicecreamia, josta olenkin puhunut jo aikaisemmin). Se on ihana annos täynnä luonnon omia makeisia, hedelmiä, toki mukaan voi aina laittaa myös esimerkiksi pinaattia, lehtikaalia ym. niin kuin itseasiassa usein teenkin. Eniten näitä on tullut nautittua ehkä iltapalaksi, sillä blenderistä lähtevän äänen takia en yleensä raaski herättää muita aamupalani vuoksi. 

Ei se mitään, sillä ovat nämä iltapalanakin oivia. Ne täyttävät hyvin, jotta jaksat seuraavaan aamuun saakka, mutta ovat koostumuksensa ja aineksiensa ansiosta kuitenkin lempeitä ruoansulatuskanavallesi. Elimistösi ei tarvitse tehdä yöllä niin kovaa työtä ja se saa levätä rauhassa, näin myös unesi laatu on parempi. 

Ja miksi sitten kulhossa? No, luulen, että idea on osittain päällisissä/lisukkeissa. Rakastan taateleita, mutta myös siemenet, marjat, banaanit, kookoshiutaleet sekä pähkinät ovat tyypillisiä valintojani. Näin smoothieen saa paremmin rakennetta ja kivoja makusattumia. Lusikalla syödessä muistan myös pureskella kulhon sisällön paremmin, jolloin ruoan sulatus alkaa jo suussa ja nälän katoamisen tuntee paremmin, kuin vain juomalla nesteen lasista. Toisaalta en itse lisää yleensä hirveästi nestettä smoothieisiini (onpa muuten vaikea sana taivuttaa suomeksi!), vaan tykkään niistä paksuina ja täyteläisinä.

Tässä kohtaa huomaan kuinka tuota tekstiä vain syntyisi lisää ja lisää, mutta taidanpa lopettaa taustatietojen selittämisen ja näyttää teille vielä muutaman viime aikoina nautitun smoothiekulhon. Yllä olevassa kuvassa näkyy eilinen iltapala: banaani, jäisiä mangokuutioita, kiivi, kourallinen pinaattia ja loraus soijamaitoa.

P4116821

Yksi perushyvä maku on se tavallinen: jäisiä mansikoita ja pari banaania. 

P4146830

Raikkaat vihreät ja trooppiset maut on ollut kyllä ollut selvästi se juttu. Tässä jälkimmäistä: jäisiä mangokuutioita, banaani ja mantelimaitoa.

P4106818

Superhelppo viherpirtelö: jäisiä mangokuutioita, banaania, kourallinen pinaattia. Tähän ohjeeseen voi helposti lisätä vaikka ananasta tai avokadoa ja tulee todella hyvää. Ensimmäisessä kuvassa taas olin laittanut samanlaiseen komboon lisäksi vain kiivin.

P3176763

Jos en ihan väärin muista, tämä kuva on ajoilta ennen blenderiäni, mutta ihan hyvinhän näitä pystyy sauvasekoittimellakin tekemään: pari banaania sekä mustikoita ja mansikoita.

Siinä oli muutama kuva. Niin kuin varmasti huomasitte jokaiseen smoothieen olin laittanut banaania. Se on varmasti yksi lempihedelmistäni. Niin monikäyttöinen ja antaa pehmeän kermaisen maun. Tykkään myös raikkaista kulhollisista, joten siksi usein aina joku käyttämistäni aineksista on jäinen.

Tällaista tällä kertaa. Toivottavasti tykkäsitte ja hauskaa (melkein) viikonloppua teille!

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Smoothiet on kyllä huippuja! Oon itsekin viime aikoina kaivanut blenderin taas useammin esiin ja hurahtanut erityisesti kaikkiin vihreisiin smoothieihin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo oom kans huomannut, että ne vihreethän on niitä parhaita :D

   Delete
 2. Toi on kyl niin tyhmää kun ei voi aamusin tehdä smoothieita :DD sellanen ois aamupalaksi niin kiva :)

  ReplyDelete