New favorite tool in the kitchen

Wednesday, February 25, 2015

P2076147

Oon pitkään, monta vuotta jo, haikaillut "aidosta" kesäkurpitsaspagetista. Yksi yleinen laite siihen tarkoitukseen on spiralizer, mutta se vie todella paljon tilaa. Onneksi on muitakin vaihtoehtoja ja itse sain sellaisen hankittua muutama viikko sitten. 

P2036041

Julienne peeler on vähän niin kuin juustohöylä, mutta siinä on monta hakasta tei terää, joden avulla halutusta vihanneksesta saadaan suikaloitua pitkiä nauhoja. Ihan kuin spagettia. Parasta tässä on sen pieni koko, mutta siitä huolimatta voi kokonaisen spagettiannoksen valmistaa kesäkurpitsasta alle minuutissa. Kätevää!

P2036037

Olen jo useaan otteeseen tehnyt itselleni kesäkurpitsapastaa tällä. Makueroa ei juuri kastikkeen alla huomaa. Omasta mielestäni ei kesäkurpitsapasta maistu ainakaan huonommalle verrattuna normaaliin pastaan.

P2076145

Vaikkei tää nyt mitään sen kummempia ohjeita kaipaakaan, niin alla kuitenkin näkyy, mitä aineksia itse tähän pastaan käytän. Ensin vain raastan kesäkurpitsan, jonka jälkeen maustan sen sitruunan tai limen mehulla. Sekaan laitan vielä vähän mausteita ja annan maustua hetken. Sitten vain jonkun hyvän kastikkeen kanssa nauttimaan! Kesällä jaoin muuten raakareseptin tomaattikastikkeesta ja kesäkurpitsapastasta.

Kesäkurpitsapasta (1:lle)

1 pieni/keskikokoinen kesäkurpitsa
sitruunan tai limen mehua
suolaa 
pippuria

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Ois kyllä kiva kokeilla kesäkurpitsapastaa, en oo nimittäin koskaan maistanut! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo kokeile ihmeessä! Se on hyvää ja sitä voi syödä paljon, ilman että jää sellainen tukala ja raskas olo ;)

   Delete
 2. Ei vitsi tuollanen olis kyllä kätevä! Ite tein vähän aikaa sitten porkkanapastaa ja toi voisi toimia siinäkin :) Mistä ostit tuon?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ostin tän Chez Marius -nimisestä keittiövälineliikkeestä, mutta näitä löytyy ainakin myös Stockalta :) Ja on kyllä kätevä, oon tehnyt tällä juurikin myös porkkanapastaa!

   Delete
  2. hahah mulla olikin pieni aavistus, että voisiko näitä olla Chez Mariuksessa! Se on kyllä niin ihana kauppa!<3

   Delete
  3. Joo sieltähän se :D Itelleni oli eka kerta siellä, mutta kaikkea kivaa näytti kyllä löytyvän!

   Delete