Hyvinvoinnin helmikuu

Sunday, February 01, 2015

Ensimmäinen päivä helmikuuta! Viikonloppu on ollut suoraansanottuna aika yksitoikkoinen. Kauheasti ei ole tapahtunut, mutten halua valittaa, sillä on ollut aikaa levätä ja mietiskellä. On välillä hyvä, ettei ole koko ajan kiire. Helmikuussa haluan voida hyvin, ihan niin kuin olen jo pitkään voinutkin. Toisin sanoen aion ylläpitää hyvää mieltä ja oloa, yrittää olla positiivinen, enkä murehtia tai stressata pikkujutuista. Ei mikään mahdottomuus. 

P2016017
1. Hurraw!-huulirasva on kuivien huulten pelastus 2. Aikaisina kouluaamuina on kiva karkoittaa ympäröivä maailma matkan ajaksi musiikkia kuuntelemalla ja heräillä tulevaan päivään 3. Tässäkään kuussa en tee varmaankaan suurta poikkeusta välipalojen suhteen: pähkinät ja kuivatut hedelmät olen vaan todennut parhaiksi 4. Hyvä tuoksu piristää päivän 5. Aloitin eilen lukemaan ihan omavalintaista kirjaa taas pitkästä aikaa. Tuntuu, ettei niille ole oikein aikaa koulua varten luettavien takia

No, minkä avulla aion sitten itse ylläpitää sitä pirteyttä ja hyvää mieltä tässä kuussa? Ylhäällä luettelin jo muutamia arkea piristäviä asioita. Alle listasin kuitenkin vielä muutamia juttuja. Saattavat vaikuttaa yksinkertaisilta, mutta päivittäiset pienet ja simppelit asiat ovat niitä parhaimpia.

 Ihon hyvinvointi on ainakin mulle tärkeää. Siitä kannattaa pitää hyvää huolta. Itse pesen kasvot joka ilta lempeästi ja käytän varmaankin 5 erilaista rasvaa. Kasvoille ja huulille, vartalolle kuiviin ja ärtyneisiin kohtiin, käsiin erityisesti sekä vielä hiusten latvoihin (hiusöljyä kylläkin). Itseläni on varsinkin talvisin kuiva iho, mutta jokailtainen rasvaus on auttanut.

 Tuorepuristetut mehut antavat energiaa ja vitamiineja, joita talven pimeydessä etenkin tuntuu tarvitsevan. Tuoremehut ovat oiva startti päivälle!

 Liikunta, no sehän on aina vain hyväksi (patsi kipeänä pitää tietysti levätä). Mun mielestä on erityisen hauska käydä aamulla liikkumassa, salilla tai ihan vaan ulkona kävelyllä. Talveen tää ajankohta sopii vielä erityisesti, kun usein illalla pimeän aikaan ei jaksaisi enää lähteä minnekään. Aamuliikunta käynnistää päivän hyvin. Harmi vaan, ettei koulujen lukkarit tälläistä usein salli. Mulla on kuitenkin ollut tässä jaksossa mahdollisuus käydä joinakin aamuina salilla ja kävelyillä, mikä on ollut kyllä mahtavaa.

 Raitis ilma, sitä me saadaan ihan liian vähän talvella. Ulkona oleminen kuitenkin piristää paljon. Välillä on vaan päiviä, jolloin ei tee mieli lähteä ulos, mutta edes pieni 20 minuutin lenkkikin auttaa, uskokaa pois!

❄ Muistakaa riittävä vedenjuonti, sillä se ehkäisee päänsärkyä ja väsymystä sekä auttaa vatsaa toimimaan. 

Vuoden sisällä kiinnostukseni hyvinvointiin ja ruokien ravintoaineisiin on lisääntynyt entisestään. Haluan syödä terveellisesti ja olen opetellut syömään esim. hedelmiä, joista en ole aiemmin pitänyt. Olen huomannut, etten ole kaivannut sokerisia herkkuja aikoihin. Haluan laittaa kehooni mahdollisimman aitoa tavaraa ja pitää siitä huolta. Aitouden oppii maistamaan, eikä sen jälkeen tee mieli laittaa alas paljon prosessoituja tuotteita. Olet mitä syöt on nerokas lause, joka pitää paikkaansa.

Haluan päästä pukemaan keväisempiä asuja (jos vain ilmat sen pikkuhiljaa sallisivat), tehdä inspiraatio-kollaaseja, kokeilla uusia ruokia, käydä testaamassa taas joogaa, lukea aloittamaani kirjaa ja katsoa vaikka muutaman hyvän leffan.

Jokaisessa kuussa on myös niitä erityisiä päiviä, joita odottaa innolla. Itse odotan vanhoja, sillä mulla on ne tanssit ihan kohta edessä, ystävänpäivää, nimipäivääni, hiihtolomaa sekä mun ihanan kaukana asuvan ystävän näkemistä. Kuitenkin haluan elää päivä kerrallaan, en vain odottaa noita muutamaa päivämäärää. Näillä näkymin uskon, että helmikuusta tulee varmasti ihan hyvä!

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Voi miten ihana postaus, tästä tuli jotenkin tosi hyvälle mielelle! :) Täytyy itsekin alkaa kiinnittämään nyt erityistä huomiota omaan hyvinvointiin kun ylppäristressi painaa päälle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanaa, että tykkäsit, sillä halusin postauksellani välittää juuri sitä hyvää mieltä ja innostusta jaksamaan <3 Jaksamisia ja tsemppiä paljon sulle :)

      Delete