Raikas vihermehu

Thursday, January 08, 2015

PB175563
Ei vihersmoothie, vaan vihermehu. Meillehän saapui kotiin aikaisena joululahjana mehulinko ja sillä on kyllä ollut kiva tehdä erilaisia mehusekoituksia hedelmistä ja vihanneksista. Voin sanoa, että vielä en ole pahanmakuista mehulingolla valmistettua mehua maistanutkaan ja kaikki tietysti ovat ihanan tuoreen makuisia. Jos olen ihan rehellinen, niin yleensä ne makuvaihtoehdot ovat kyllä jääneet siihen omena-appelsiini-porkkana -tasolle. Tuosta yksinkertaisesta kolmikosta kun vain jo saa loihdittua kohtalaisen herkullisen lopputuloksen, lisättäköön vielä, että isi usein tuota valmistaa ja mikäs siinä on valmiiksi puristettua mehua nauttiessa. Sain ennen joulua kuitenkin kokeiltua myös vähän erilaisia yhdistelmiä.  Tässä niistä yksi, otsikonkin perusteella arvattavissa, raikas vihermehu.
PB175562

Yhteen lasilliseen tarvitset
1 ison omenan
kourallisen lehtikaalia
puolikkaan sitruunan
1/2 - 1tl inkivääriä

Ainekset vain mehulinkoon ja tadaa, valmista on. Mehun voi laittaa hetkeksi jääkaappiin viilentymään, mutta parasta se on heti nautittuna. 
PB175564
Tämänkin mehun ainekset sisältävät runsaasti hyviä ravintoaineita. Erityisesti lehtikaali, joka esimerkiksi sisältää jopa kaksi kertaa enemmän C-vitamiiniä kuin applesiini, tämän lisäksi siinä on runsaasti myös rautaa, kalsiumia ja proteiinia. Tuorepuristetun mehun ansiosta nämä kaikki hyvät ravintoaineet päätyvät sinne elimistöösi asti!

You Might Also Like

0 kommenttia