Raw brownies

Wednesday, December 31, 2014

Niin kuin lupasin jouluaattopostauksessa, jaan teille nyt raakabrownie-ohjeen. Olen kesästä lähtien aina silloin tällöin kokeillut raakareseptejä ja todennut kaikki kyllä hyviksi ja myös nopeiksi valmistaa. Nämä browniet eivät ole poikkeus ja parastahan tässä on se, että ainekset ovat ravintorikkaita. Alla olevasta ohjeesta tulee aika pieni määrä. Ehkä noin 6 pientä ruutua, mutta toisaalta nämä ovat niin tiivistä tavaraa, että pienikin annos riittää hyvin. Itse tein jouluksi muistaakseni kolminkertaisen määrän.
Näyttökuva 2015-12-29 kello 10.20.08
Pekaanipähkinöiden tilalle käy hyvin muunkinlaiset pähkinät (esim. saksanpähkinät) tai vaikka mantelit. Taateleiden kohdalla kannattaa käyttää tuoreita, sillä ne ovat mehukkaampia ja ne myöskin helpommin sekoittuvat taikinan joukkoon, mutta itse käytin kyllä kuivattuja, joiden sekaan laiton hieman vettä, ennen kuin aloin leipoa. Ja jos et ole niin tarkka brownieiden "raakuudesta" niin voit hyvin käyttää myös normaalia tummaa kaakaojauhetta. 
PC235715
Jauha ensin pähkinät muruiksi tai pieniksi paloiksi tehosekoittimessa. Lisää sen jälkeen kaakaojauhe, kookosöljy, suola ja lopulta vielä taatelit. Sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiinteää. Suosittelen tässä vaiheessa maistamista. Jos taikina on mielestäsi liian vahvaa ja suklaista tai vain jauhomaista, taateleita kannattaa lisätä. Seoksesta kuuluu tulla hieman tahmeaa, jotta se on helppo painella kiinteäksi levyksi.
PC235720
Laita seos pieneen vuokaan ja painele se muotoonsa. Laita sen jälkeen jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Jos haluat, niin voit tehdä brownieille vielä kuorrutteen sekoittamalla seuraavat aineet tasaiseksi tehosekoittimessa: 2 avokadoa, 1/2 dl raakakaakaojauhetta, 1/2 dl agavesiirappia tai -nektaria (vaahterasiirappi käy myös, mutta se ei ole raakaa), vaniljaa. Päällystä brownielevy kuorrutteella ja laita kylmään.
PC245838
Nauti

You Might Also Like

0 kommenttia