Turkey, Alanya

Wednesday, October 22, 2014

PA145188

No niin nyt on mulla vuorossa kertoa teille vähän mun syyslomasta. Vietettiin viikko Turkissa, Alanyassa - juu siellä turistikohteessa, mutta koska tarkoituksena oli rentoutua ja viettää lähinnä rantalomaa sekä nauttia vain lämmöstä ja ympäristöstä, onnistui kohde sen osalta nappivalinta. Lämpöä kun riitti jokaiselle päivälle vähintään 25°C, useimmiten lämpötila nousi kyllä helposti melkein sinne kolmeenkymmeneen. 
PA125128
Meillä oli asunto, jonka pihalla oli uima-allas. Siellä mä kävin joka aamu heti herättyäni uimassa ja päivä lähti virkeästi käyntiin!
PA125138
Päivisin käytiin usein jossain paikassa, esim. rannalla (josta mulla ei ole kylläkään kameralla kuvia) ja iltaisin mentiin kiertelemään basaareissa, kävelemään kaupungilla ja syömään. Tässä oli se huono puoli kuvien puolesta, että rannalle en tosiaan kameraa viitsinyt ottaa ja silloin kun sitä kannoin mukanani eli iltaisin, oli usein jo pimeää.
PA155266
Tässä yhden päivän lounaani. Kokeilin aika paljon kasvispainotteisia ruokia, välillä niissä oli mukana kanaa tai katkarapuja. Kaikki ruoat mitä siellä söin olivat hyviä, mutteivat kuitenkaan todella erityisiä.
PA155267
Kivoimpana juttuna ruokailusta mieleeni jäivät ehkä ruokaa ennen tarjoiltava vastapaistettu naan-leipä sekä aterian jälkeen talon tarjoama turkkilainen tee.
PicMonkey Collage
Myös Starbucksissa kävimme yhtenä iltana ja tilasin pumpkin spice latten, joka oli kylläkin super makeaa, mutta muuten todella hyvää. Hassua oli, että Starbucksin vieressä oli toinen, turkkilaisten oma, "Starbucks". Kokeiltiin sitäkin, hintataso oli tässä kysesessä paikassa hieman halvempi, eikä kahvissanikaan ollut mitään moitittavaa. Nämä molemmat paikat löytyvät Alanyan pääkadun, Atatürkin, päädystä.PA145168
Yhtenä päivänä kiivettiin Kale-kukkulalle. Kipuamiseen meni ehkä noin pari tuntia, mutta se oli kivaa ja maisemat upeita.PA145184PA145175Toisaalta olisin voinut ehkä valita toiset vaatteet kiipeämistä varten, sillä tie oli, noh, melko kivikkoinen.
PA145194PA145200
Matkalla ylös voi nähdä kukkulan molemmat puolet sillä tie kiersi kätevästi ympäri koko vuorta.PA145224PA145218
Maisemat ylhäällä olivat kyllä upeat. Itse olisin voinut vain jäädä sinne tuijottelemaan sitä ihanaa merta.
PA185325Viimeisimpinä kuvina kamerassani tuolta matkalta näytti olevan muutama kuva kulkukissoista. Niitä siellä oli vaikka kuinka paljon. Oikeastaan myös koiria ja listaa voisi jatkaakin, sillä läheisellä ruohoalueella asui kymmeniä kanoja vapaana, yhdessä ravintolassa oli kaksi ankkaa tepastelemassa ja asuntomme käytävässä oli yhtenä iltana jonkinlainen lisko, oranssi väriltään. Kamelikin tuli kadulla vastaan, se tosin oli hihnassa kiinni.
PA145258
Täydellinen syysloma siis takana, entä teillä, miten te vietitte sen?

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Voi miten ihania lomakuvia, kyllä kelpais reissu jonnekin lämpimään! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin, nyt jälkikäteen on ollut kyllä aikamoinen kaipuu takaisin. On niin piristävää, kun on aina joku joka jaksaa piristää ihanilla kommenteillaan, kiitos siitä sulle hirmuisesti :)

      Delete