School day essentials

Friday, August 15, 2014

Ensimmäinen kouluviikko takana. Olin odottanut pahempaa ja rankempaa viikkoa, mutta vaikka läksyjä ja deadlineja ehti kertyä kalenteriin jo aikamoinen määrä, oli tämä viikko silti ihan ok. Tietysti kaipaan lomalle. Nyt pitää vaan oppia nauttimaan niistä pienistä vapaista hetkistä ja viikonlopuista. Elokuu, valon määrä ja lämpimät säät vaikuttavat paljon siihen, miten jaksaa koulua ja arkea. Kuluneen viikon aikana oli myös aika ottaa käyttöön/mukaan joitakin koulupäivää ja arkea helpottavia asioita, joita ajattelinkin tässä postauksessa esitellä.
P8114750

Kalenteri on ihan välttämätön. Jo viikon alussa sai sen sivuille kirjoittaa tärkeitä päivämääriä ja tapahtumia. Saatiin lukiokalenteritkin, mutta itselläni on ollut tapana ostaa oma jostain kaupasta. Tänä syksynä päädyin ostamaan uudelleentäytettävän version, joka on mun mielestä kätevä. Ei aina tarvitse ostaa kokonaista kalenteria uutena, vaan vain ne sisukset. Sitä paitsi tässä on vielä vetoketjutasku takana sekä monta sisätaskua. Tarpeeksi pienikin on, jotta mahtuu mukaan moneen tilanteeseen. Kouluvuoden alussa on kiva ostaa myös uusia kirjoitustarvikkeita. Yleensä valitsen ulkonäön perusteella heheh, koska se nyt vaan motivoi mua hieman enemmän läksyjen ja muistiinpanojen tekoon, jos ne välineet on kivan näköisiä. Koulun alkuun laitoin kynsiin myös kuvassa näkyvt kukalliset kynsitarrat, jotka olivat super ihanat, mutta kestivät siistinä vain muutaman päivän.
P8154757
Kuulokkeet on kätevät koulumatkoja varten. Itse olen käyttänyt niitä viime aamuina ruotsinkielisen radion kuunteluun, koska ruotsin kirjoitukset lähestyvät hurjaa vauhtia. Vesipullo taas on yksi kaikista tärkeimmistä jutuista ja se kulkeekin melkein joka paikkaan. Hirveetä joskus huomata, jos se on jäänyt kotiin.
P8114751
Pitkinä koulupäivinä kuljetan laukussa mukana välipalaa, eli toisin sanoen pähkinöitä, rusinoita ja kuivattuja hedelmiä. Hyviä maultaan ja siksi, etteivät ne mene pilalle! Lompakko on hyvä olla mukana, mutta mun oikea sellainen on niin iso, että ostin kesällä uuden pienemmän Mangosta. Sisälle mahtuu juuri kortitkin.
P8154821
Koska koulukirjat ovat niin isoja, myös laukun on oltava tilava. Se aiheuttaa usein, ainakin mulle, sen, että muut tavarat hukkuu sinne laukun pohjalle, josta niitä ei sitten enää löydäkään. Itse ehkäisen tätä ongelmaa pussukoilla, joiden sisälle laitan tarpeellisia pikkutavaroita, kuten ponnareita, huulipunan, kännykän ja avaimet (vaikka yleensä en laita näitä kahta samaan paikkaan).

Tuli puhuttua koulusta tarpeeksi yhden postauksen verran, joten taidan lopettaa tähän. Huh, on viikonloppu vihdoin!

You Might Also Like

0 kommenttia