DIY makeup

Sunday, May 25, 2014

Pitkästä aikaa DIY-postausta luvassa. Aikaisemmin tällä viikolla mulla oli vähän vaikeuksia kokeisiin lukemisessa ja oikeestaan torstaina, kun ois pitänyt tsempata siihen viimeiseen kokeeseen niin välissä tuli kokeiltua myös tehdä omia meikkejä. Nää ainekset on aika tavallisia ja niitä löytyy varmaan aika monelta jo valmiinakin kotoa, joten siksi mäkin päätin nopsasti kokeilla paria juttua. Ja jos ihmettelette noiden myöhemmin kuvissa näkyvien söilytyspurkkien kokoa (ne on tosi pienet), niin en halunnut ensimmäisellä yrityksellä tehdä ihan valtavia määriä, kun ei voi ikinä tietää, toimivatko ne oikeasti. Ja vielä toisena asiana, että mä kyllä käytän ihan normaaleja kaupan meikkejä ja niissä tulenkin todennäköisesti aina pysymään, mutta tylsyydessäni ja ihan uteliaisuudesta halusin vain kokeilla jotain uutta.

Primer
Itse en omista primeria, en tiedä pitäisikö ja ehkä tulen sellaisen ostamaankin lähiaikoina, mutta löysin aika simppelin primer-ohjeen, jota halusin testata. Tarvitset:002Sitten oikeestaan vaan silmämääräisesti laitoin ehkä n. puolet ja puolet kosteusvoidetta ja aloe vera -geeliä purkin pohjalle ja lopuksi lisäsin vähän puuteria päälle. Sitten vain koitin sekoittaa seoksen niin tasaiseksi kuin mahdollista. Ja lisähuomiona sellainen, että minun käyttämäni aloe vera -geeli on after sun geeliä, mutta sen ei pitäisi haitata. Ja vaikka väri onkin alunperin vihreää, niin se tasoittuu sekoittaessa muihin aineksiin ja vihreähän myös peittää punaisuutta.003005Ja tässä valmis primer käytettäväksi. Itse en ole kokeillut vasta kuin kerran, mutta voin myöhemmin vaikka kertoa miten se on toiminut.

Huulirasva
Toinen juttu, jota kokeilin tehdä oli huulirasva. Tähän ei yksinkertaisimmillaan tarvita kuin kahta ainesosaa:
007Muistakaa muuten kookosöljyä ottaessanne ottaa sitä kovaa massaa, mikäli purkissa osa on jo sulanut nesteemäiseksi, sillä se sulanut ei jähmety lopussa ja sitten lopputuloksena on nestemäistä "huuliöljyä". Huulipunana itse käytin sävyä, mistä en itse niin paljon tykkää, sillä tämä huulirasva ei kuitenkaan jätä huulille yhtä vahvaa väriä kuin huulipuna.                                                           008Ja oman mielen mukaan voi tietenkin suhteuttaa ainekset. Jos ei halua kovin pigmenttistä, kannattaa laittaa vähemmän huulipunaa. Ja vahvemman värin saamiseksi tietysti toisinpäin. Seokseen voi myös laittaa esim. hunajaa tai vaniljatiivistettä, jos haluaa makua/tuoksua mukaan.                         012Tässä lopputulos. Tätähän voi oikeastaa käyttää myös poskille cream blushin tavoin. Oikeastaan osan kookosöljystä voisi tällöin varmasti korvata vaikka kosteusvoiteella ym.

Mitä piditte taas vaihteeksi DIY-postauksesta?

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. tosi kiva postaus ! mistä olet muuten ostanut nuita säilytyspurkkeja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva, että pidit :) Purkit olen saanut näyttekappaleissa mukana, mutta näitähän voi ostaa tyhjinä ihan kaupoista.

      Delete