Rome, Italy pt. 1

Tuesday, July 30, 2013

P6296562
No niin, nyt vihdoinkin parin viikon jälkeen olen taas kotona ja sain käytyä läpi Rooman (reilu tuhat) kuvaa. Olin siellä mun perheen kanssa heinäkuun alussa 10 päivää ja oli ihan mahtava reissu. Käytiin monissa monissa nähtävyyksissä, shoppailemassa, sekä parina päivänä rannalla. Nyt olis matkapostauksen vuoro, jonka toteutan kahdessa osassa, kun kuvia tuli niin paljon. Tässä postauksessa enimmäkseen nähtävyyksiä. Mun oli myös pakko tehdä näistä kuvista kollaaseja, jottei tästä postauksesta olis tullut niin pitkä. Toivottavasti jaksatte lukea loppuun :)

P6296543-tileasunto
Oltiin vuokrattu asunto, joka sijaitsi aivan Manzonin metropysäkin lähellä, kuitenkin rauhallisella pikkukadulla. Paljon kivempi oli viettää 10 päivää tilavassa asunnossa kuin pienessä hotellihuoneessa!

espapor
1. päivänä käytiin kiertelemässä nähtävyyksiä. Espanjalaiset portaat oli eka kohde ja hienohan se paikka oli! Ihmisiä joka puolella, kauniita vahnoja taloja ja ihana ilma....

luksus
Siinä samalla aukiolla, Piazza di Spagnalla, oli aika paljon eri luksusliikkeitä. Myös yksi katu oli kokonaan Guccin, Burberryn, Bvlgarin, Pradan, Diorin ja monen muun merkin liikkeitä täynnä.

kollaasipantheonvesiallas
 1.  Yksi vaikuttavimmista nähtävyyksistä oli omasta mielestäni Fontana di Trevi, joka on Rooman suurin suihkulähde. Oikeasti se oli ihan jättimäinen. En saanut edes otettua kokonaista kuvaa, kun monumentti ei siihen vain mahtunut. Suihkulähteelle on tapana heittää kolikko, jolloin tulet vielä palaamaan takaisin Roomaan.  2.  Pantheon, kirkko, joka rakennettiin yli 2000 vuotta sitten. Sisällä pääsi käymään.

colosseum (2)
P7047444
Ja sitten tietenkin käytiin myös Colosseumilla, joka oli myös vaikuttava ja massiivinen.

P6306845
Tästäkin mä tykkäsin :) Vittorio Emanuelen marmorinen muistomonumentti sijaitsi keskustassa Via del Corson (ison ostoskadun) päässä.


Piazza NavonaP7067592
Piazza Navona on monen suihkulähteen aukio, minne kannattaa mennä illalla, jolloin se herää eloon. Täällä oli paljon terasseja, ihmisiä ja ihana tunnelma.

P7047552
Forum Romanum, eli Rooman vanhat rauniot ja jäännökset. Käytiin tuolla alueella kävelemässä.

pietarinkirkko
Vatikaanivaltio ja Pietarinkirkko. Kattokaas muuten miten iso se oikeesti on, kun kattoo tota kirkkoo ja ihmisiä siinä vieressä. Valtava.
Kupolissa pääsee myös käymään ja sieltä on hyvät näköalat koko Roomaan.
pietarinkirkko2

No mitäs tykkäsitte? 

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Tosi kiva blogi sulla:----) Ja oot tosi nätti♥ Jään seurailee!

    http://lihavapupu.blogspot.com

    ReplyDelete